Bakan Elvan’dan Kahramankazan’a ziyaret

Kalkınma Bakanı `Lütfi Elvan,` FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında 4’üncü ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı, Meclis7i ve devlet kurumlardını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’a taziye ziyaretinde bulundu. Elvan, “Kahramankazan halkı 15 Temmuz gecesibir `destan` yazdı.Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, Türk milletine, bayrağına, demokrasiye olan bağlılığını tüm dünyaya gösterdi” dedi.

yusufsezgin

Kalkınma Bakanı Lütfi Elvan FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişimi sırasında 4’üncü ana Jet Üs Komutanlığı’ndan kalkarak sivil halkı, Meclis7i ve devlet kurumlardını bombalayan F-16’ları engellemeye çalışırken 9 şehit, 92 gazi veren Kahramankazan’a taziye ziyaretinde bulundu. Elvan, “Kahramankazan halkı 15 Temmuz gecesibir destan yazdı.Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne, Türk milletine, bayrağına, demokrasiye olan bağlılığını tüm dünyaya gösterdi” dedi.
Bakan Elvan, 15 Temmuz darbe girişimini sırasında verdiği destansı mücadele ile tarihe altın harflerle yazılan Kahramankazan’a taziye ziyaretinde bulundu. Bakan Elvan, Kahramankazan Belediye Başkanı Lokman Ertürk tarafından karşılandı.
Taksicilerle hatıra fotoğrafı
Bakan Elvan ilk olarak Kahramankazan Ulu Camii'nde Cuma namazını kıldı. Elvan, namazın ardından, Başkan Ertürk’le birlikte esnafı ziyaret ederek bir süre sohbet etti. Elvan, ziyaret ettiği taksi durağında taksici esnafıyla hatıra fotoğrafı çektirdi. Elvan daha sonra Kahkaramankazan Belediyesi’ni ziyaret etti. Elvan burada güller ve alkışlarla karşılandı.
Kahramankazanlılar dünyaya gösterdi
Elvan, belediye ziyaretinde 15 Temmuz taziye defterini imzaladı. Başkan Ertürk burada Bakan Elvan’a belediyenin yaptığı faaliyetler hakkında bilgi verdi. Elvan ayrıca, Kazan’ın adının Kahramankkazan olarak değişmesinin ardından, belediye tarafından yeni logo belirlenmesi için açılan yarışmaya yapılan başvuruları değerlendiren jüri üyelerinden bilgi aldı. Kahramankazan halkının 15 Temmuz gecesi yıllar boyu hatırlanacak bir destan yazdığını ifade eden Elvan, şunları kaydetti:
“Kahramankazanlılar, Türkiye Cumhuriyeti Devleti'ne olan bağlılığını, Türk milletine olan bağlılığını, bayrağına olan bağlılığını, demokrasiye olan bağlılığını tüm dünyaya göstermiştir. Kahramankazanlılar milli iradenin asla vazgeçilemez olduğunu, milli irade dışında hiçbir yaklaşımı, bir darbe girişimini tasvip etmeyeceğini, sadece ve sadece milli iradeyle bu ülkenin ayakta kalabileceğini tüm dünyaya göstermiştir. Özgürlük için mücadele etmiştir, demokrasi için mücadele etmiştir, devletimizin, milletimizin bekası için mücadele etmiştir. Gerçekten bugün bizler, Türkiye Cumhuriyeti Devleti dimdik ayaktaysa,Kahramankazan halkına çok şey borçluyuz. 9 şehit verdik, 92 gazimiz var. Şehitlerimize Allah'tan rahmet, gazilerimize acil şifalar diliyorum.”
Kahramankazan’ın ağabeyi
Başkanı Ertürk ise “15 Temmuz öncesinde ve sonrasında bize verdiği destekten dolayı sayın bakanımıza, ‘Abi’ diye hitap etmekten onur duyuyoruz. Sadece makam kapısını değil, gönül kapısını da bize açan sayın bakanımız her zaman yanımızda oldu. Kahramankazan halkı adına kendisine huzurunuzda bir kez daha teşekkür ediyoruz” diye konuştu.
Şehit Cantürk’ün ailesine taziye
Bakan Elvan daha sonra, Kahramankazan’ın 9 şehidinden biri olan ve anne ve babasını küçük yaşta 19 yaşındaki Samet Cantürk’ün yakınlarını ziyaret etti. Elvan burada, şehit Cantürk’ü büyüten babaannesi Refika Cantürkve yakınları ile bir süre sohbet ederek, taziye dileklerini iletti. Şehit ailesiyle yakından ilgilenen Bakan Elvan’a, Başkan Ertürk de eşlik etti.

ANKARA'DA KAZI SEZONU SONA ERDİ

ODTÜ YANINDAN GEÇECEK YOLDA ÇALIŞMALAR HIZLA İLERLİYOR

KADINLARIN İSTİHDAMI İÇİN EL ELE VERDİLER

KAZAN BELEDİYESPOR DSİ SPOR İLE KARŞILAŞACAK

Kahramankazan ve Şenoba belediyeleri arasında dostluk köprüsü

KAZAN BLD 1-1 GÖLBAŞI BLD

Bakan Elvan’dan Kahramankazan’a ziyaret

ZABITADAN KAN BAĞIŞI

AK PARTİ ANKARA İL BAŞKAN YARDIMCISI ÖZCAN HALEP EVİ’Nİ ZİYARET ETTİ

HIRSIZLAR 3 AYDA 3 KEZ ÇALDI

Gazeteci Altınışık Kahramankazanlılarla buluştu

ÇAĞATAY TEKİN KAZAN BELEDİYESPOR'DA